Следвайте Гласове в ТелеграмВ политиката банкрутът може да настъпи светкавично и

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ политиката банкрутът може да настъпи светкавично и
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Цеков за консултант

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В политиката банкрутът може да настъпи стремително и нощес господин Васил Терзиев направи показно. След два дни безмълвие за подписания консултантски контракт сред общината и брачната половинка на Андрей Цеков от Политическа партия и скандалните поръчки със фамилни компании в общинските гробища, нощес във фейсбук Терзиев разгласи, че застава зад екипа си. Той написа, че общината била канила „ няколко компании да вземат участие в процедура по външен одит, от които се явяват единствено 3. Следствен отдел към окръжна прокуратура избира двете с най-ниска цена “. Обявявам премия за този, който открие на уеб страницата за публични поръчки обявата за тази процедура и офертите на трите явили се компании. Това съобщи зам.-председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

„ Призовавам господин Терзиев да разгласява документите, с които е оповестил „ решението “ да направи „ одит на публични поръчки в изключително огромни размери “, „ поканата “ и редът на постъпване на офертите. Тъй като такава обществена процедура по реда на Закона за публични поръчки просто няма оповестена в обществено налични регистри, макар че господин Терзиев се пробва да заблуди жителите и медиите в противоположното, дано да покаже каквото има – може да са най-обикновени писма, само че формален документ все би трябвало да има, щом е имало някаква процедура.

Припомняме, че в четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на Столична община Иван Василев е сключил консултантски контракт с компания „ Инфинитус “. Фирмата е 100% благосъстоятелност на Деница Цекова – брачна половинка на Андрей Цеков, народен представител и някогашни министър на партия „ Продължаваме промяната “.

Георги Георгиев разгласи, че още в понеделник ще бъде импортиран сигнал за откритите нарушаванията в общинското дружество „ Гробищни паркове “. „ Прилагаме и самопризнанията на шефа на предприятието господин Румен Димитров, който разгласи, че е знаел, че назначения от него чиновник има компании, с които са сключили директни контракти “, изясни Георгиев.

На 26.04.2024 година зам.-кметът по просвета, който дава отговор за „ Гробищните паркове “ подписва два директни контракта за 45 и 15 хиляди лева с компаниите „ Раком НТ Транспорт “ и „ Гама стройинженеринг “. Фирмите са свързани с едни и същи притежатели - Мартин Недев Тодоров и Ивайло Недев Тодоров, като няколко седмици по-рано Мартин Тодоров е назначен на управителна служба в общинското дружество.

„ Вместо незабавна реакция и освобождение на ръководителя на общинското дружество, който е позволил това безсрамие, господин Терзиев съобщи „ цялостна поддръжка “ за екипа си.  Ако Терзиев счита да употребява мястото, с цел да поддържа очевидни злоупотреби, неговото място несъмнено не е там.

„ Г-н Терзиев по този начин и не разбра, че казусът не е в това, че ще вършат одит, а че са сключили контракт със брачната половинка на изтъкнат партиец на „ Продължаваме промяната “, изясни Георгиев. Освен екс-министър от Политическа партия Андрей Цеков сега е част от Изпълнителното бюро на „ Продължаваме промяната “.

„ Обяснения от вида, че ни ревизират и по тази причина сме срещу, са просто несъстоятелни. Това не е регулиране, а използуване.  Проверки в Република България се вършат от способените органи, както през вчерашния ден написа самият господин Терзиев. Другото не са „ одити “, а услуги, направени с парите на жителите, само че не ОТ министерските съпруги на фрагментите на „ Промяната “, а НА тях “.

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР